Klantcase Amarijn: Verzekerd van geavanceerde ICT-security

08.07.2024 • 6 minuten leestijd

Amarijn, een omvangrijke zorgorganisatie in de regio Walcheren, heeft met hulp van Interstellar de transitie naar moderne werkplekomgevingen gemaakt, waarbij de focus ligt op verbeterde ICT-security door middel van reguliere pentests en geavanceerde beveiligingsmaatregelen.

Over Amarijn

Amarijn (eerder bekend als WVO Zorg) levert een breed spectrum aan zorg- en welzijnsdiensten in Vlissingen en Middelburg, inclusief verpleeghuiszorg, thuiszorg, en meer, met een personeelsbestand van 1600 medewerkers over verschillende locaties. Aangeboden diensten omvatten onder meer residentiële zorg, thuiszorg, revalidatie, hospicezorg en diverse therapeutische behandelingen zoals fysiotherapie, ergotherapie en logopedie.

Het fijne aan de samenwerkingen binnen Interstellar is dat je door de korte lijntjes heel snel specialisten kunt inschakelen

Renco van LeeuwenHoofd ICT, Amarijn

Digitale veiligheid garanderen tegen een achtergrond van toenemende cyberdreigingen

De organisatie stond voor de uitdaging om een verouderde ICT-omgeving te moderniseren en tegelijkertijd de digitale veiligheid te garanderen tegen een achtergrond van toenemende cyberdreigingen.

Renco van Leeuwen, Hoofd ICT bij Amarijn: “Om zeker te weten dat onze securitymaatregelen voldoende beveiligen, laten we jaarlijks een pentest uitvoeren. Via Interstellar ben ik met Pinewood in contact gekomen en is binnen één maand een pentest uitgevoerd.”

De oplossing

Interstellar heeft Amarijn ondersteund in de overgang naar een cloud-gebaseerde moderne werkplekomgeving. Dit omvatte de implementatie van een Endpoint Detection and Response (EDR) systeem en geavanceerde Microsoft E5-licenties. Interstellar voerde samen met Pinewood een uitgebreide pentest uit, waaronder blackbox-tests van wifi en domotica-systemen.

Resultaten

De transitie heeft geleid tot verbeterde operationele efficiëntie en een verhoogde beveiligingsstandaard. De pentests hebben specifieke verbeterpunten aan het licht gebracht die inmiddels zijn doorgevoerd, waardoor de organisatie nu voldoet aan de relevante ISO-normen.

Conclusie

De samenwerking met Interstellar heeft Amarijn in staat gesteld om niet alleen hun ICT-infrastructuur te moderniseren maar ook om hun beveiligingsbeleid te versterken. De organisatie is nu beter voorbereid op de toekomst, met plannen om de beveiligingsmaatregelen jaarlijks te evalueren en te verbeteren.

Van Leeuwen: “Bij de vorige leverancier moest ik technische rapportages zelf omzetten naar een advies voor het management. Het is fijn dat ik hierin nu ontzorgd wordt.”

Business Security services
Security
Endpoint protection
I&AM
+2
Deel artikel

Do you want to talk Security?

Peter Berg Interstellar_NoBG
Peter Berg Business Development Director
Kom in contact
Gradient | Interstellar