Historie

Interstellar zag in 2021 het levenslicht, toen CEO Maarten van Montfoort (1976), CFO Remy Cuny (1976-2023) en CTO David Schaap (1974) een collectie lanceerden van zes gevestigde en ambitieuze, opkomende IT-bedrijven.

Executive team Interstellar
De pas opgerichte collectie had een eenvoudige, maar gedurfde ambitie: wij worden de meest relevante IT-dienstverlener van Nederland. Die ambitieuze raket vol ondernemerschap had brandstof nodig om tot de sterren te kunnen reiken, en het onafhankelijke Nederlandse investeringsbedrijf Quadrum Capital was de perfecte match om dit te bieden. Zij geloofden in de gedurfde missie waar Interstellar voor stond en hebben onze ondernemersambitie vanaf het begin gevoed. Om haar missie te bereiken om de meest relevante IT-partner in Nederland te worden, koos Interstellar voor een uniek model. Het versterkte een krachtige groep van IT Managed Services Providers (MSP’s) met de expertise van gespecialiseerde IT-bedrijven op het gebied van cybersecurity (Pinewood, DataExpert), Microsoft-cloud (SCCT) en platformoplossingen (Fundaments). Ze noemden dit ecosysteem “The Interstellar Collection”. Net zoals je zou doen met kunst of sieraden, redeneerden ze, zou het samenbrengen van de unieke, individuele delen van de collectie waardevolle combinaties creëren die op maat gemaakt zijn voor elke klant. Het collectiemodel betekende echt dat 1+1 3 zou zijn.
2019-2023

The Interstellar Collection

In de 4 jaar na oprichting ontwikkelde Maarten, met zijn uitgebreide ervaring in buy-and-build strategie, de collectie verder tot een groep van 12 sterke IT-bedrijven. We behaalden onze primaire doelen om zowel regionale als nationale aanwezigheid in Nederland te verwerven door autonome groei te schalen en een ambitieuze M&A-strategie uit te voeren.

Maarten van Montfoort
2024-today

Platform organisatie

Na het bereiken van de kritieke massa die we hadden voorzien in ons 3-jarige expansieplan, was het tijd om een krachtige platformorganisatie te creëren die de next-level ambities kon ondersteunen voor de volgende 3-jarige cyclus. Om dit te bereiken werd het executive team versterkt met de expertise en ervaring van Niels Batstra (CFO, 1972) en Christie Eijkelkamp (COO, 1974). Vanaf 2024 heeft Interstellar zijn bestaande MSP-portfolio geïntegreerd in een monomerk met landelijke dekking en de schaal om te concurreren en klanten te bedienen op het allerhoogste niveau van Nederland.

Executive Team Interstellar
De bedrijven die vanaf 2024 met succes in Interstellar zijn geïntegreerd, zijn: AskRoger!, CSN Groep, DataByte, Datamex, Exite, Qconferencing, SCCT en Solimas. Binnen de Interstellar Group blijven Fundaments en Pinewood opereren als autonome, strategische partners die toegevoegde waarde blijven bieden aan zowel hun eigen klanten als aan die van Interstellar. Stronger together, to help organizations and people thrive in the world of tomorrow!

We are Interstellar.

Welcome to our universe.

IT experts
Business Solutions
IT Service provider
Gradient | Interstellar