Klantcase Bluekens Truck en Bus: Optimaal beveiligd met managed EDR

05.07.2024 • 5 minuten leestijd

Bluekens Truck en Bus heeft te maken met toenemende cyberdreigingen binnen de transportsector. Door over te stappen op de managed EDR-oplossing van Interstellar, gebaseerd op SentinelOne, hebben zij een significant hoger beveiligingsniveau bereikt, wat resulteert in een robuuste bescherming van hun ICT-omgeving.

Over Bluekens Truck en Bus

Bluekens Truck en Bus is een prominente dealer van Volvo en Renault trucks en bussen met meerdere vestigingen in Nederland. Ze zijn een essentiële partner voor OV-bedrijven en bieden een uitgebreid scala aan diensten die bijdragen aan de uptime en rendement van voertuigen. Bluekens is sinds 2011 klant van Interstellar.

Omgaan met snel evoluerende cyberdreigingen

Traditionele beveiligingsoplossingen zoals firewalls en virusscanners waren niet langer toereikend voor Bluekens Truck en Bus, gelet op de snel evoluerende cyberdreigingen binnen hun sector.

Deze traditionele oplossingen werken op basis van een databases met daarin technische kenmerken van dreigingen. Een dreiging als een virus moet dus eerst bekend zijn in de database en herkend worden, voordat deze wordt afgevangen. Het was voor Bluekens Truck en Bus hierdoor duidelijk dat een nieuwe manier van beveiligen nodig was om de eigen ICT-omgeving optimaal te beschermen.

Er is voor de gebruikers helemaal niets veranderd, behalve dat we beter beveiligd zijn natuurlijk!

Wilbert KastanjeSysteembeheerder, Bluekens

Managed EDR om cyberdreigingen hoofd te bieden

Interstellar introduceerde een managed EDR-oplossing die geavanceerde beveiligingstechnieken combineert in één systeem. Dit systeem biedt real-time monitoring en reactie op afwijkend gedrag binnen de ICT-infrastructuur, ondersteund door AI en machine learning.

“Van de implementatie hebben we weinig gemerkt”, zegt Wilbert Karstanje, systeembeheerder bij Bluekens Truck en Bus. “De vaste engineers vanuit Interstellar kennen onze omgeving door en door. SentinelOne is hierdoor snel geïmplementeerd. De overgang heeft geen invloed gehad op het werk of de beschikbaarheid. Er is voor de gebruikers helemaal niets veranderd, behalve dat we beter beveiligd zijn natuurlijk!”

Een effectief schild tegen externe aanvallen

Na implementatie van de Interstellar EDR-oplossing heeft Bluekens Truck en Bus een drastische afname gezien in de kwetsbaarheid voor cyberaanvallen. Het systeem heeft meerdere pogingen tot inbreuk succesvol geblokkeerd zonder de dagelijkse operaties te verstoren.

“We kijken steeds hoe we onze ICT-omgeving beter kunnen beveiligen, want beveiliging blijft een hot item”, geeft Karstanje aan. “Met managed EDR van SentinelOne combineren we alle losse beveiligingstechnieken in één oplossing die verder gaat dan alleen een virusscanner of firewall. Ik kan in de dashboards ontzettend veel zien. Dat maakt het zo mooi, want alleen een virusscanner op zich zegt niks. Managed EDR van Interstellar is een complete beveiligingsoplossing. Hierdoor hoef ik me geen zorgen meer te maken over de bescherming van onze ICT-omgeving.”

 

Met vertrouwen richting de toekomst

De overstap naar Interstellar’s managed EDR-oplossing heeft niet alleen de beveiliging van Bluekens Truck en Bus verbeterd, maar ook hun vertrouwen in hun vermogen om toekomstige cyberdreigingen het hoofd te bieden. De plannen voor toekomstige uitbreiding van deze technologie binnen hun organisatie zijn reeds in ontwikkeling.

“We worden goed geholpen en hebben vaste aanspreekpunten binnen onze ICT-partner. We zijn tevreden met Interstellar als vaste partij die ons adviseert en ondersteunt in alles op het gebied van ICT”, besluit Karstanje.

Business Security services
Security
Endpoint protection
I&AM
+2
Deel artikel

Do you want to talk Security?

Peter Berg Interstellar_NoBG
Peter Berg Business Development Director
Kom in contact
Gradient | Interstellar