Klantcase BOZ Group: Op weg naar de slimme fabriek

05.07.2024 • 9 minuten leestijd

BOZ Group, gespecialiseerd in metaalbewerking, heeft met hulp van Interstellar een significante technologische upgrade ondergaan om de overgang naar een slimme fabriek te realiseren. Dit omvat de vervanging van servers, het ontwerpen van een virtuele omgeving, en de automatisering van de productielijn.

Over BOZ Group

BOZ Group is een toonaangevende speler in de metaalindustrie, gespecialiseerd in plaatbewerking en engineering. Met gemiddeld 95 werknemers richt het bedrijf zich op het volledige productieproces van ontwerp tot montage. BOZ Group is sinds 2015 klant van Interstellar.

Interstellar adviseert ons welke techniek die we vandaag kopen, over vijf jaar nog steeds up-to-date is. Dat is van onschatbare waarde voor ons.

Corné van OpdorpAlgemeen & Commercieel Directeur, BOZ Group

Efficiency verhogen en toekomstbestendig worden

De uitdaging lag in het moderniseren van de productiefaciliteiten om efficiëntie te verhogen en toekomstbestendig te worden. De bestaande infrastructuur voldeed niet meer aan de vereisten van moderne productietechnologieën.

Een slimme fabriek worden, wat volgens Corné van Opdorp (algemeen & commercieel directeur van BOZ Group) noodzakelijk is om het volledige proces van plaatbewerking te ondersteunen, gaat niet over één nacht ijs. De automatisering in de fabriek is daarin erg belangrijk. Van Opdorp: “Daar speelt Interstellar een belangrijke rol in. Zij adviseren ons welke techniek die we vandaag kopen, over vijf jaar nog steeds up-to-date is. Dat is van onschatbare waarde voor ons.”

In fasen servers vervangen voor virtueel werken

Interstellar heeft alle servers van BOZ Group vervangen en een geavanceerde virtuele omgeving gecreëerd. Dit was onderdeel van de voorbereiding op een volledige automatisering van de fabriek, inclusief interactieve schermen bij elke machine en real-time datatransmissie.

“Wat Interstellar echt goed doet”, zegt Van Opdorp, “is het opleveren van het project in fases. Als er een fase wordt opgeleverd wordt er eerst getest. Dat resultaat wordt teruggekoppeld, eventuele verbeterpunten worden doorgevoerd en daarna wordt de fase pas vrij gegeven en kan de volgende stap worden genomen.” Zo wordt een project naar volledige tevredenheid van de klant opgeleverd, en wordt ook aan de verwachting voldaan.

Efficiënter proces = Minder kosten

De implementatie resulteerde in een efficiënter productieproces en een aanzienlijke kostenbesparing. Medewerkers hoeven niet langer naar terminals te lopen om gegevens op te halen, wat resulteert in tijdswinst. Van Opdorp: “Alles wat is opgeleverd, werkt prima.”

Een solide basis voor toekomstige innovatie

De samenwerking met Interstellar heeft BOZ Group niet alleen een technologische voorsprong gegeven, maar ook de basis gelegd voor verdere innovaties binnen hun productieproces. Toekomstplannen omvatten verdere uitbreiding van de automatiseringstechnologieën om zo de efficiëntie en productiviteit te blijven verhogen.

Peter Quist, interne systeembeheerder bij BOZ Group, deelt de tevredenheid over het project: “De omgang met Interstellar is prettig en de engineers hebben verstand van zaken. Er wordt erg klantgericht gehandeld.”

Platform voor infrastructuuroplossingen
Infrastructure
Infrastructure as Code
Sovereign Cloud
Deel artikel

Do you want to talk Infrastructure?

Peter Berg Interstellar_NoBG
Peter Berg Business Development Director
Kom in contact
Gradient | Interstellar