Interstellar draagt aandelen DataExpert over aan Bridgepoint

04.04.2023 • 9 minuten leestijd

Delft, 4 april 2023 – IT-dienstverlener Interstellar draagt haar aandelen in DataExpert over aan het Britse Bridgepoint Development Capital IV (BDC IV), een fonds dat gericht is op investeringen in middelgrote groeibedrijven. DataExpert maakte als toonaangevende leverancier van producten en diensten ter bestrijding van cybercriminaliteit, fraude en incident response deel uit van de elf bedrijven in de collectie van Interstellar.

Forensisch onderzoek, analyse en cyberbeveiliging

DataExpert, opgericht in 1990, helpt klanten bij het verminderen en oplossen van cybercriminaliteit en fraude door een op maat gemaakt pakket van software, hardware, training, consultancy en ondersteuning. Het bedrijf heeft ruim 60 medewerkers in dienst. DataExpert heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt in haar drie belangrijkste divisies: forensisch onderzoek, analyse en cyberbeveiliging. Vanuit haar basis in de Benelux is DataExpert via fusies en overnames ook gegroeid in Scandinavië. Door de unieke positionering speelt DataExpert succesvol in op de ontwikkelingen binnen de sector, waaronder continu evoluerende cyberdreigingen, een grotere complexiteit van de IT-infrastructuur en een toenemende behoefte om de oorsprong van cybergebeurtenissen te onderzoeken.

Infinigate

De samenwerking tussen DataExpert en Bridgepoint bouwt voort op de groeiende staat van dienst en expertise van Bridgepoint op het gebied van cyberbeveiliging, waaronder de strategische investering in Infinigate, een toonaangevende distributeur van zakelijke cyberbeveiligingsoplossingen voor het MKB in Europa.

Robbert Bakker, CEO van DataExpert, zegt: “In een wereld van snel evoluerende cyberdreigingen en IT-uitdagingen blijven we een sterke vraag zien naar onze cyberbeveiligingsoplossingen en -diensten. De missie van DataExpert is om onze klanten maximaal te ondersteunen bij het bestrijden van cybercrime en het bevorderen van cybersecurity, zowel nationaal als internationaal. Bridgepoint heeft veel ervaring met het investeren in en laten groeien van eersteklas bedrijven in deze sector, en we kijken ernaar uit om onze missie voort te zetten terwijl we ons aanbod verder ontwikkelen, onze geografische aanwezigheid uitbreiden en onze volgende groeifase ingaan.”

Maarten van Montfoort, CEO van Interstellar, vult aan: “DataExpert heeft de afgelopen jaren uitzonderlijk goed gepresteerd, omdat we nauw hebben samengewerkt aan het realiseren van groeiambities en het ontwikkelen van het aanbod. Na een strategische heroverweging zijn we met elkaar overeengekomen dat het nu het juiste moment is voor een nieuwe eigenaar. We zijn erg blij dat DataExpert haar succesvolle en internationale reis voortzet met Bridgepoint, een team met sterke expertise en capaciteiten in het ondersteunen van toonaangevende bedrijven in de sector. We wensen hen en het managementteam alle goeds voor de toekomst. Natuurlijk zullen Interstellar en DataExpert hun samenwerking voor Incident Response Services voor gezamenlijke klanten voortzetten.”

David MacKenzie, Partner bij Bridgepoint Development Capital, zegt: “We kijken ernaar uit om samen te werken met DataExpert tijdens de volgende groeifase. DataExpert is een uniek cybercrime-platform, met een toonaangevende positie en duidelijke domeinexpertise. Hun focus op complexe, post-event cyberoplossingen betekent dat ze uniek gepositioneerd zijn in de snel evoluerende cybercriminaliteitsmarkt. We delen de ambitie om te groeien door het productaanbod uit te breiden, het klantenbestand te verbreden en wereldwijd op nieuwe gebieden te richten, terwijl we blijven samenwerken met leveranciers en klanten om cybercriminaliteit en fraude te bestrijden.”

De transactie is vandaag, op 4 april 2023, afgerond. Het is de tiende platforminvestering door BDC IV en de eerste in Nederland. Financiële details van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

Meer informatie voor de pers:

Bridgepoint: Nicole Gregory, Nicole.Gregory@Bridgepoint.eu, +44 (0) 7867 069 198

DataExpert: Maartje van der Loo, maartje.vanderloo@dataexpert.nl, +31 (0) 318 543173

Interstellar: Maartje van Oeveren, Maartje@kindronin.com, +31 (0)6 43 44 00 42

Over DataExpert

DataExpert is een managed service provider van cyberbeveiligingstechnologieoplossingen gericht op het helpen van klanten bij het bestrijden van cybercriminaliteit en fraude. Het is gespecialiseerd in het leveren en ondersteunen van complexe forensische en analytische tools na incidenten. DataExpert werkt nauw samen met supranationale instanties, grote nationale organisaties in de publieke sector, waaronder politiekorpsen en zakelijke klanten om de veiligheid en beveiliging te verbeteren en ondersteunt hen met expertise, innovatieve software, trainingen en diensten.

Over Bridgepoint Development Capital

Bridgepoint Development Capital (BDC) is een toegewijd team en fonds dat zich richt op buy-outs en groeikapitaalinvesteringen in bedrijven in het lagere middensegment in heel Europa. De focus ligt op marktleidende bedrijven, die profiteren van structurele groei en actief zijn in een van de volgende sectoren: Advanced Industrials, Business en Financial Services, Consumer en Healthcare, allemaal ondersteund door technologie die zo’n groot deel van hun groei en waardecreatie stimuleert.

BDC heeft een sterke staat van dienst in het toevoegen van waarde aan haar portefeuillebedrijven door gebruik te maken van de lokale middelen en expertise van Bridgepoint in Europa, de VS en China. De schaal, toegang en het inzicht van Bridgepoint geven ons de middelen en het netwerk om een wezenlijke bijdrage te leveren aan de waardecreatieplannen van onze portefeuillebedrijven. Dankzij dit inzicht, onze financiële kracht, snelheid en flexibiliteit bij het nemen van beslissingen hebben we de afgelopen tien jaar kunnen samenwerken met meer dan 40 bedrijven in onze investeringsomvang.

Over Interstellar

Onder de paraplu van Interstellar opereren de IT-dienstverleners Solimas, Exite ICT, DataByte, Datamex en CSN Groep. De andere ondernemingen in de collectie, namelijk Ask Roger!, Q-Conferencing, Fundaments, SCCT en Pinewood, zijn specialisten op het gebied van collaboration, cloud en security. De collectie van het in januari 2021 opgerichte Interstellar, is het afgelopen jaar gegroeid naar elf deelnemingen, meer dan 650 medewerkers, 170 miljoen omzet en vijftien vestigingen. De ondernemingen van Interstellar bedienen gezamenlijk meer dan 11.000 klanten. Kijk voor meer informatie op www.interstellar.nl.

Deel artikel

Do you want to talk IT?

Peter Berg Interstellar_NoBG
Peter Berg Business Development Director
Kom in contact
Gradient | Interstellar