Interstellar Group geeft groei een boost met verwelkoming RawWorks

19.12.2023 • 6 minuten leestijd

Delft, 19 december 2023 – IT-dienstverlener Interstellar Group geeft haar ambitieuze groei verdere invulling met de toevoeging van IT-bedrijf RawWorks en de gelieerde managed services provider RawServices. Hiermee versterkt Interstellar Group haar positie als strategisch IT-regie- en beheerpartner voor middelgrote organisaties. Als vooraanstaande Microsoft Partner is RawWorks gespecialiseerd in infrastructure-as-code, security, softwareontwikkeling, data, cloud en workspace en biedt Interstellar Group daarmee een groot onderscheidend vermogen in de markt. RawWorks kan door onderdeel van Interstellar Group te worden haar groeiambities waarmaken en haar klanten en medewerkers meer kansen bieden. RawWorks blijft vanuit de vestiging in Odijk opereren.

Strategie en AI voor een betere productiviteit

Interstellar Group maakt, onder andere dankzij haar door Quadrum Capital ondersteunde buy-and-build strategie, een sterke groei door; in twee jaar tijd is de groep gegroeid tot elf bedrijven en achthonderd medewerkers. Eerder dit jaar nam Interstellar Group Felton over. De toevoeging van RawWorks is een belangrijke mijlpaal voor Interstellar Group en geeft een flinke boost aan de executiekracht op het vlak van AI, architectuur, strategie en projectuitvoering. De gespecialiseerde consultants van RawWorks zetten hun kennis en ervaring niet alleen in de dagelijkse praktijk in, maar ook in de vorm van opleidingen op het gebied Microsoft en Infrastructure-as-Code. Ook na deze overname blijft Interstellar Group actief op zoek naar interessante partijen die van toegevoegde waarde zijn voor haar klanten en medewerkers.

 

Meer impact maken

RawWorks startte in mei 2019 en heeft in een korte tijd een groei naar honderd medewerkers gerealiseerd. Door onderdeel te worden van Interstellar Group zet ook RawWorks een volgende stap in haar groei. De IT-specialist wordt hierdoor relevanter voor klanten en de consultants kunnen meer impact maken met Mission One. Dit is de methodiek van RawWorks om organisaties sneller en slimmer te laten werken door het samenbrengen van nieuwe technologieën. Daarnaast kan RawWorks haar managed services aanbod laten groeien, doordat die capaciteit bij Interstellar Group ruim aanwezig is. De drie oprichters van RawWorks, Martijn van Deursen, Linda de Ridder en Arjen Paul blijven het team van RawWorks aansturen en krijgen tegelijkertijd een rol in het executive team van Interstellar Group.

Met de specialistische kennis van RawWorks, met name op het vlak van AI en Copilot, kunnen we ons aanbod verbreden.

Maarten van MontfoortCEO

Maarten van Montfoort, CEO bij Interstellar Group, zegt over de overname: “We zien een sterk toenemende vraag bij onze klanten naar IT-oplossingen die de productiviteit verhogen. Met de specialistische kennis van RawWorks, met name op het vlak van AI en Copilot, kunnen we ons aanbod verbreden. De energieke werkwijze en het Mission One gedachtegoed van RawWorks sluiten heel mooi aan bij wat wij inmiddels hebben opgebouwd. Met deze toevoeging geven we ook onze Microsoft-strategie een enorme boost.”

Martijn van Deursen, partner bij RawWorks, vult aan: “We zijn op zoek gegaan naar een partij waarmee we onze groeiambitie kunnen waarmaken en vonden een hele goede match met Interstellar Group. Veel relaties waar we al jaren fijn mee samenwerken worden nu collega’s. Door onderdeel te worden van Interstellar Group bieden we onze consultants meer uitdaging, hebben we een breder aanbod voor onze klanten en is onze ambitie om te groeien makkelijker te bereiken. We kijken er erg naar uit om verder mee te investeren en mee te bouwen aan een sterk Interstellar.”

 

Over Interstellar Group

Interstellar Group heeft de ambitie de meest relevante IT-dienstverlener van Nederland te zijn. Dit wil het bedrijf bereiken door de juiste kennis en expertise in huis te halen en haar competenties continu te ontwikkelen, zowel autonoom als door overnames. Interstellar Group staat haar klanten bij op het gebied van productivity, platform en security. Het bedrijf is in 2021 ontstaan uit het portfolio van investeringsmaatschappij Quadrum Capital en werkt inmiddels met ruim 800 medewerkers vanuit elf locaties door het hele land. Met een focus op middelgrote organisaties en instellingen, maakt Interstellar Group IT-omgevingen beter en stabieler, zodat deze organisaties nog innovatiever en succesvoller kunnen worden en hun doelen kunnen bereiken.

Over RawWorks

RawWorks heeft de missie om tijd te winnen in de werkweek van haar klanten. Dit doet het IT-bedrijf door het aanbieden van de AI Workplace, waarin verschillende innovaties samenkomen waaronder Chatbots, Workflow Automation, M365, AI-support, Custom Apps, security en API’s. RawWorks is in 2019 ontstaan en zet met ruim honderd medewerkers haar Mission One methodiek in om klanten te begeleiden in hun reis naar slimmer werken en meer productiviteit. Kijk voor meer informatie op https://rawworks.nl.

Deel artikel

Do you want to talk Productivity?

Peter Berg Interstellar_NoBG
Peter Berg Business Development Director
Kom in contact
Gradient | Interstellar