Interstellar stelt Patrick Scherbeijn aan als Microsoft Alliance Director

07.03.2023 • 7 minuten leestijd

Delft, 7 maart 2023 – IT-dienstverlener Interstellar heeft Patrick Scherbeijn benoemd tot Microsoft Alliance Director. In deze rol is Patrick verantwoordelijk voor het bedrijfsbreed verder uitbouwen en professionaliseren van de samenwerking met Microsoft. Patrick is co-founder van communicatieaanbieder Ask Roger!. Dit bedrijf is in november 2021 onderdeel geworden van de Interstellar collectie.

Bedrijfsbrede aanpak

Alle ondernemingen binnen Interstellar werken samen met Microsoft, maar een bedrijfsbrede aanpak ontbreekt nog. Patrick Scherbeijn (50) heeft de rol van Microsoft Alliance Director gekregen om de marketing- en salesactiviteiten en de werkwijze van Interstellar meer in lijn met de aanpak van Microsoft te brengen. Ook het afstemmen van de producten en diensten op het aanbod van Microsoft is een van de speerpunten voor 2023. Het uiteindelijke doel van Interstellar is om een toonaangevende positie als Microsoft-partner te verwerven in de midmarket.

Road to success

Patrick ontwikkelde bij Ask Roger! een succesvol partnership met Microsoft. Naast het zorgen voor technologische afstemming, ontwikkelde hij met zijn team diverse ‘co-sell ready oplossingen’, waaronder de ‘road to success’ die in nauwe samenwerking met Microsoft werd ontwikkeld. Het is een methodiek om een businessvraag om te zetten naar techniek en te zorgen voor een goede adoptie door middel van workshops en trainingen. Hierdoor ervaren klanten een soepele migratie. Ask Roger! verwierf naast de ‘Solutions Partner for Modern Work’-status een specialisatie voor Teams Calling en Teams Meeting Rooms.

Meer alignment met Microsoft

Patrick over zijn aanstelling: “Binnen de verschillende ondernemingen van Interstellar zit heel veel kennis en kunde. Vanzelfsprekend ook op het gebied van Microsoft. Naast Ask Roger! hebben ook SCCT, CSN en Exite veel succesvolle Microsoft-campagnes gevoerd. Door de ondernemingen binnen Interstellar te adviseren hoe ze nog beter alignment kunnen krijgen met Microsoft, zal ons gehele portfolio steeds beter aansluiten op de Microsoft-werkwijze en kunnen we nog makkelijker samenwerken. Denk aan een gezamenlijke go-to-market strategie, co-sell ready solutions en snelle onboarding. Ik heb enorm veel zin om hiermee aan de slag te gaan.”

Met meer dan vijftig Microsoft-certificeringen op zak zijn we een van de grootste Microsoft-kennispartners van Nederland

David SchaapCTO

David Schaap, CTO van Interstellar, vult aan: “Microsoft is een strategische partner van ons. Met meer dan vijftig Microsoft-certificeringen op zak zijn we een van de grootste Microsoft-kennispartners van Nederland. Het is nu het moment om deze relatie te verstevigen, zodat onze klanten daar nog beter de vruchten van kunnen plukken. Patrick is, met al zijn kennis en ervaring op dit gebied, de aangewezen persoon om hierin de lead te nemen en met ons de volgende stappen te zetten.”

Over Interstellar

Onder de paraplu van Interstellar opereren de IT-dienstverleners Solimas, Exite ICT, DataByte, Datamex en CSN Groep. De andere ondernemingen in de collectie, namelijk Ask Roger!, Q-Conferencing, Fundaments, SCCT, DataExpert en Pinewood, zijn specialisten op het gebied van collaboration, cloud en security. De collectie van het in januari 2021 opgerichte Interstellar, is het afgelopen jaar gegroeid naar elf deelnemingen, meer dan 650 medewerkers, 170 miljoen omzet en vijftien vestigingen. De ondernemingen van Interstellar bedienen gezamenlijk meer dan 11.000 klanten. Kijk voor meer informatie op www.interstellar.nl.

Deel artikel

Do you want to talk IT?

Peter Berg Interstellar_NoBG
Peter Berg Business Development Director
Kom in contact
Gradient | Interstellar