Bizob kiest Interstellar als strategische ICT-partner

11.07.2024 • 4 minuten leestijd

Delft, 11 juli 2024 - Managed Service Provider Interstellar is geselecteerd als de nieuwe strategische partner voor inkoopbureau Bizob. Interstellar zal verantwoordelijk zijn voor het onderhoud, beheer, gebruikersondersteuning en strategisch advies met betrekking tot de ICT-infrastructuur van Bizob. Een belangrijk onderdeel van dit project is de transitie naar een nieuwe, moderne digitale omgeving.

Digitale omgeving

Bizob is partner voor inkoop, aanbestedingen, contractmanagement en -beheer voor ruim 35 gemeenten en publieke organisaties in Oost-Brabant. De samenwerking met Interstellar markeert een nieuwe fase van efficiëntie en technologische vooruitgang voor Bizob.

Het is mooi dat we straks op één partij kunnen vertrouwen voor alle ICT-vragen.

Marcel StruijtsCEO

Moderne werkplek services

  • Ontvlechten en moderniseren: Het loskoppelen van Bizob’s ICT-voorzieningen van de bestaande infrastructuur, gevolgd door de implementatie en het beheer van een geavanceerde Microsoft 365 omgeving.
  • Innoveren van werkplekken: Ontwerpen, inrichten en beheren van een toekomstgericht werkplekconcept dat samenwerking en productiviteit bevordert.
  • Device management: Beheer van laptops en smartphones, inclusief beveiligingsupdates en ondersteuning.
  • Netwerk- en printoplossingen: Inrichten en beheren van een dedicated netwerk en printvoorzieningen.
  • Gebruikerstraining en support: Bieden van instructies en trainingen voor gebruikers, samen met een betrouwbare servicedesk als Single Point of Contact voor derde partijen.
  • Strategisch advies: Continue advies over doorontwikkeling, optimalisatie en de nieuwste innovaties in de ICT-sector.

Naadloze samenwerking en kennisdeling

Binnen Bizob werken experts in verschillende vakgebieden, waaronder het sociaal domein, openbare ruimte en bedrijfsvoering en ICT. Om de samenwerking en kennisdeling te verbeteren, is het belangrijk dat medewerkers bestanden eenvoudig kunnen delen met zowel interne als externe partners. Interstellar adviseert over en faciliteert de implementatie van flexibele werkplekoplossingen, zodat Bizob-medewerkers altijd en overal effectief kunnen samenwerken.

Dr. Marcel Struijts, directeur van Bizob:

“De medewerkers van Bizob werken verspreid over zo’n 35 locaties. Dit maakt dat samenwerken en overleg niet altijd makkelijk te organiseren is. We kijken uit naar een moderne werkplek waarin we eenvoudig documenten met elkaar kunnen delen en op een efficiënte manier met elkaar kunnen overleggen. Op dit moment ligt het beheer van onze ICT-voorzieningen bij verschillende partijen en een deel in eigen beheer. Het is mooi dat we straks op één partij kunnen vertrouwen voor alle ICT-vragen.”

– – Einde persbericht – –

Contactpersoon

Maartje van Oeveren, PR Specialist

Over Interstellar

Interstellar heeft de ambitie de meest relevante IT-dienstverlener van Nederland te zijn. Omdat zij sterk gelooft in het boeken van vooruitgang met toekomstbestendige IT voor een mooiere wereld. Een toekomst waar haar IT-dienstverlening dagelijks het verschil maakt voor klanten en medewerkers. Dit wil het bedrijf bereiken door de juiste kennis en expertise in huis te halen en haar competenties continu te ontwikkelen, zowel autonoom als door overnames.

Interstellar staat haar klanten bij op het gebied van productivity, infrastructure en security. Het bedrijf is in 2021 ontstaan uit het portfolio van investeringsmaatschappij Quadrum Capital en werkt inmiddels met ruim 800 medewerkers vanuit elf locaties door het hele land. Met een focus op middelgrote organisaties en instellingen, maakt Interstellar IT-omgevingen beter en stabieler, zodat organisaties nog innovatiever en succesvoller kunnen worden en hun doelen kunnen bereiken. Kijk voor meer informatie op Interstellar.

Over Bizob

Bizob is partner voor inkoop en contractmanagement voor gemeenten en publieke organisaties in Oost-Brabant. In nauwe samenwerking met de aangesloten organisaties regelt Bizob inkoop, aanbestedingen, contractmanagement en – beheer voor het sociaal domein, openbare ruimte, bedrijfsvoering en ICT.

Wat in 2003 begon als een nieuw samenwerkingsverband tussen tien gemeenten is inmiddels uitgegroeid tot een expertisecentrum op het gebied van overheidsinkoop. Samen met haar partners zet Bizob zich in voor een leefbare samenleving voor ruim 700.000 inwoners in Oost-Brabant.

Deel artikel

Do you want to talk Productivity?

Peter Berg Interstellar_NoBG
Peter Berg Business Development Director
Kom in contact
Gradient | Interstellar