Datamex treedt toe tot Interstellar

14.04.2022 • 5 minuten leestijd

IT-dienstverlener Interstellar neemt Managed Services Provider Datamex Automatisering B.V. uit Breda over. Datamex gaat intensief samenwerken met zijn Brabantse collega DataByte, die sinds maart 2021 onderdeel is van Interstellar. De overname is onderdeel van een buy-and-build strategie, die erop gericht is om Interstellar uit te laten groeien tot de meest relevante IT-dienstverlener van Nederland.

Datamex blijft zelfstandig opereren met het huidige managementteam onder leiding van directeur Jazdan Tabe. Het bedrijf behoudt haar eigen visie en strategie. De huidige eigenaar van Datamex, Rik Peters, treedt met de overname af. Peters “Ik ben heel blij en trots dat we met Datamex toetreden tot Interstellar. Het zal wennen zijn dat het bedrijf na 39 jaar geen onderdeel meer is van mijn familie, maar ik ben ervan overtuigd dat wat mijn vader en ik hebben opgebouwd op een goede manier en met veel potentie wordt gecontinueerd door Interstellar en het huidige MT onder leiding van Jazdan. Het feit dat we schouder aan schouder met DataByte optrekken, geeft mij het vertrouwen dat Datamex nog slagvaardiger wordt en ook haar toekomstige ambities blijft waarmaken.”

CEO Maarten van Montfoort van Interstellar wil klanten op alle aspecten van de digitale reis op hoog niveau ondersteunen: “We zijn verheugd om Datamex toe te voegen aan de Interstellar-collectie en daarmee onze positie als leidende IT-dienstverlener in Zuid-Nederland verder te versterken. Samen met het team van Datamex kunnen we bestaande en nieuwe klanten nog breder ondersteunen bij IT-vraagstukken.”

Datamex

Datamex is opgericht in 1983 door Jan Peters en in 2011 overgenomen door zijn zoon Rik. Datamex helpt klanten in het MKB om processen te automatiseren en de continuïteit van hun organisatie te waarborgen met innoverende geïntegreerde oplossingen. In 39 jaar is Datamex uitgegroeid tot een toonaangevend, landelijk opererend IT-bedrijf met 70 medewerkers. Van oudsher combineert Datamex ERP- en Managed Services-activiteiten. Met een functionele visie en aanpak onderscheidt Datamex zich succesvol van de concurrentie. Het bedrijf heeft in 39 jaar veel trouwe klantrelaties en een loyaal personeelsbestand opgebouwd. De Business Central ERP-activiteiten zijn eerder dit jaar ondergebracht bij het Belgische iFacto Business Solutions. De Managed Services-activiteiten, ondersteund door 40 medewerkers, worden voortgezet binnen Interstellar.

Directeur Jazdan Tabe van Datamex: “Net als Rik ben ik erg trots op de toetreding tot de Interstellar groep. We kijken uit naar de samenwerking met de andere dienstverleners. Graag wil ik de familie Peters bedanken voor het vertrouwen dat de vele medewerkers, klanten en partners in de afgelopen 39 jaar van hen hebben mogen ontvangen. We koesteren het prachtige bedrijf dat de familie Peters heeft opgebouwd en zetten de bedrijfsvoering in lijn met hun filosofie voort.”

Strategische samenwerking DataByte

Datamex en DataByte gaan als West-Brabantse collega’s een strategische samenwerking aan. Zij delen hun expertise, portfolio en innovaties. Net als Datamex opereert ook DataByte al ruim dertig jaar als full service IT–dienstverlener in Zuidwest Nederland. Door op gelijkwaardige voet een front te vormen, groeit de strategische concurrentiepositie van beide bedrijven enorm. Dit helpt Datamex en DataByte om klanten in het MKB en in de non-profit sector nog beter te ondersteunen bij IT-vraagstukken die steeds uitdagender en complexer worden.

CEO John Heijnen van DataByte: “Net als Datamex is het ook onze ambitie om in een snel veranderende IT-markt voorop te blijven lopen als het gaat om het bieden van de allerbeste dienstverlening aan onze relaties. Het bundelen van krachten en het uitwisselen van specialistische (security)-kennis binnen de Interstellar familie heeft onze concurrentiepositie gedurende het eerste jaar enorm versterkt. Zowel DataByte als Datamex hebben in de afgelopen decennia een prachtige positie opgebouwd vanuit West-Brabant en hebben qua bedrijfsvoering, dienstenportfolio en klantbenadering dezelfde succesvolle aanpak. Door deze samenwerking kunnen wij onze klanten op het allerhoogste niveau blijven adviseren en ondersteunen. Bovendien versterkt dit onze leidende positie in Zuid-Nederland, met name ook als het gaat om het aantrekken van talentvolle, nieuwe collega’s.”

Deel artikel

Do you want to talk IT?

Peter Berg Interstellar_NoBG
Peter Berg Business Development Director
Kom in contact
Gradient | Interstellar