Interstellar rondt significante herfinanciering af met Barings

25.08.2022 • 4 minuten leestijd

Interstellar Group (Interstellar) heeft een significante herfinanciering afgerond met de internationale investeringsbeheermaatschappij Barings. Met de nieuwe partner aan boord wordt Interstellar verder ondersteund in haar langetermijn groeistrategie. Corporate finance adviseur Nielen Schuman adviseerde Interstellar bij de herfinanciering.

Verdere ondersteuning in langetermijn groeistrategie

Interstellar is in januari 2021 met behulp van private equity investeerder Quadrum Capital gelanceerd. Het is een collectie van succesvolle Managed Service Providers en specialisten op het gebied van Cloud, Cybersecurity en Collaboration. Interstellar bestaat inmiddels uit meer dan 650 medewerkers en een gecombineerde omzet van 150 miljoen euro. Sinds de lancering anderhalf jaar geleden deed Interstellar liefst negen overnames en werd het één van de snelst groeiende IT-verleners van Nederland met een jaarlijkse omzetgroei van gemiddeld 100%.

We zijn er trots op dat een speler van wereldformaat onze groeistrategie ondersteunt

Maarten van MontfoortCEO

Er wordt momenteel gewerkt aan diverse overnametrajecten, waarvan een aantal naar verwachting in het vierde kwartaal bekend wordt gemaakt. “Interstellar heeft de afgelopen anderhalf jaar, gedreven door sterke organische groei en gerichte overnames, een sterke ontwikkeling doorgemaakt. Ook voor de aankomende tijd ligt er een zeer ambitieus plan klaar om het portfolio en het werkgebied verder uit te breiden. Ik ben daarom zeer blij dat we met Barings een samenwerking aangaan voor het verstrekken van de financiering hiervoor,” zegt CEO Maarten van Montfoort van Interstellar. “We zijn er trots op dat een speler van wereldformaat onze groeistrategie ondersteunt en het vertrouwen uitspreekt in onze missie om de meest relevante IT-dienstverlener van Nederland te worden.”

“Het is mooi dat we in deze tijd zo’n significante transactie hebben kunnen doen met een vooraanstaande financiële partner als Barings,” aldus Investment Director Gert van Drie van Quadrum Capital. “Ook vanuit Quadrum Capital hebben wij ons gecommitteerd aan de groeiambities van Interstellar en zien wij de ontwikkelingen in deze volgende fase met veel vertrouwen tegemoet.”

“Interstellar is een prachtige organisatie waarmee we een zeer professioneel proces hebben doorlopen. Er was vanuit de markt dan ook veel animo voor deze herfinanciering. Wij zijn van mening dat de door Barings verstrekte financiering het beste past bij de groeiambities van Interstellar,” zegt partner debt advisory Rafael Gomez Nunez van Nielen Schuman.

Deel artikel

Do you want to talk IT?

Peter Berg Interstellar_NoBG
Peter Berg Business Development Director
Kom in contact
Gradient | Interstellar