Overname SCCT

03.06.2021 • 5 minuten leestijd

Amsterdam, 3 juni – Interstellar neemt Microsoft specialist SCCT uit Leidschendam over. SCCT, actief binnen het public cloud domein, wordt toegevoegd aan de collectie. SCCT groeit de komende jaren zelfstandig verder als hét Microsoft platform binnen Interstellar. De strategische overname is onderdeel van een buy-and-build strategie, die van Interstellar een topspeler moet maken in de IT-sector. In het vorige kwartaal nam Interstellar ook al het Brabantse DataByte over.

SCCT is in 2014 opgericht en groeide sindsdien snel als Cloud Managed Service Provider voor de Microsoft public cloud in Nederland. Met 25 consultants biedt SCCT een scala aan diensten voor Windows Virtual Desktop, Microsoft 365 en Azure met een sterke focus op identity & security. Begin dit jaar heeft SCCT als één van eerste Microsoft partners in Nederland het predicaat Microsoft Advanced Specialization for Identity and Access Management and Threat Protection verworven. Daarnaast beschikt zij over 10 Gold Partner competenties. SCCT rekent gerenommeerde bedrijven als Novamedia, Intratuin, Gemeente Rotterdam en Dunea tot haar klantenkring.

De directie van SCCT blijft in handen van Carlo Schaeffer en Harro Borghardt. Beide participeren in Interstellar. CEO Carlo Schaeffer ligt de keuze voor Interstellar toe: “Wij hebben de afgelopen jaren een mooie groei doorgemaakt en onze organisatie is klaar voor de volgende fase. Met onze hoogwaardige kennis en expertise van de Microsoft public cloud voegen wij direct waarde toe aan Interstellar. Samen met de andere deelnemingen begeleiden wij klanten op het allerhoogste niveau tijdens hun digitale reis. Voor SCCT is dit een uitgelezen kans om hét Microsoft platform binnen Interstellar te worden en onze groei te versnellen. De ambitie van Interstellar om de meest relevante ICT dienstverlener te worden sluit daar naadloos bij aan.”

Strategische keuze voor SCCT

Begin dit jaar is Interstellar opricht. De ‘collectie’ bestaat uit generieke IT-dienstverleners Solimas, Exite ICT, DataByte en CSN Groep en uit specialisten op het gebied van cloud en security Fundaments, DataExpert en Pinewood. Met de toetreding van SCCT voegt Interstellar nu een Microsoft public cloud specialist toe aan haar collectie.

CEO Maarten van Montfoort van Interstellar: “SCCT is voor ons een strategische aankoop. De uitbreiding naar de Microsoft public cloud is van essentieel belang. Wij zijn ervan overtuigd dat een hybride cloud strategie voor onze klanten van strategische toegevoegde waarde is. Met Fundaments hebben we al een ijzersterke private cloud propositie in huis en nu voegen we daar de Microsoft public cloud aan toe. De ontwikkelingen op het Microsoft platform gaan snel en de behoeften van onze klanten worden steeds complexer. Hierdoor is de kennis en ervaring van SCCT voor ons van strategisch belang. De diverse Microsoft certificeringen en prachtige referenties bewijzen dat zij in de markt ook worden gezien als een trusted advisor op dit gebied”.

Alle bedrijven binnen Interstellar Group zijn autonome ondernemingen met een eigen kwaliteit, specialisatie en identiteit. Samen vormen zij één sterke collectie binnen de IT-groep. De uitwisseling van kennis en expertise is multidisciplinair of juist gebonden aan één thema, zoals cloud en security. De driekoppige groepsdirectie is afkomstig uit de ondernemingen binnen de Interstellar collectie, waarvoor investeringsmaatschappij Quadrum Capital in 2017 de basis legde met een eerste deelneming in het IT-domein. Interstellar is onderdeel van Quadrum Investment Fund III, het nieuwste fonds van Quadrum Capital. Het bedrijf heeft hiermee de slagkracht om haar positie als IT-groep voortvarend uit te bouwen.

Deel artikel

Do you want to talk IT?

Peter Berg Interstellar_NoBG
Peter Berg Business Development Director
Kom in contact
Gradient | Interstellar