Kredietbank Limburg gunt ICT-beheer aan Interstellar

18.06.2024 • 5 minuten leestijd

Delft, 13 juni 2024 - Managed Service Provider Interstellar is middels een openbare Europese aanbesteding gekozen als partner voor volledige uitbesteding van de ICT-infrastructuur van Kredietbank Limburg (KBL).

Regierol

Kredietbank Limburg komt in beeld wanneer mensen een financieel probleem hebben waar ze zelf niet uitkomen. De organisatie helpt hen de problemen op te lossen en te voorkomen dat ze groter worden. De steeds complexer wordende ICT-omgeving speelt hierin een cruciale rol. KBL wil het beheer en de optimalisatie van de ICT-omgeving uitbesteden om zich vooral te richten op het verder ontwikkelen van de dienstverlening en regie te houden op hun ontwikkelingen.

Van netwerk tot managed ICT-services

De dienstverlening van Interstellar aan KBL bestaat uit het leveren, implementeren, beheren en onderhouden van de ICT-omgeving die bestaat uit:

  • Netwerk en verbindingen;
  • Datacentra en servers;
  • Virtueel werkplekconcept;
  • Fysieke werkplekken en randapparatuur;
  • Applicaties en licenties;
  • Managed ICT-services.
 

Ambitie om meer mensen sneller te helpen

KBL heeft de ambitie om nog meer mensen te helpen en het tempo waarin dat gebeurt te verhogen. KBL wil dit verwezenlijken door samen met inwoners een plan te ontwikkelen waarbij toegewerkt wordt naar een situatie waarin mensen het financieel zelf redden. Dit vraagt veel van de ICT-voorzieningen van KBL. Interstellar gaat deze beheren, zodat KBL zich optimaal kan richten op haar kerntaak. KBL en Interstellar zullen zich gezamenlijk focussen op het verder ontwikkelen van de ICT-omgeving. Zo worden de medewerkers van KBL nog beter ondersteund en kunnen zij hun aandacht volledig richten op hun cliënten.

 

– – Einde persbericht – –

Contactpersoon

Maartje van Oeveren, PR Specialist

Over Interstellar

Interstellar heeft de ambitie de meest relevante IT-dienstverlener van Nederland te zijn. Omdat zij sterk gelooft in het boeken van vooruitgang met toekomstbestendige IT voor een mooiere wereld. Een toekomst waar haar IT-dienstverlening dagelijks het verschil maakt voor klanten en medewerkers. Dit wil het bedrijf bereiken door de juiste kennis en expertise in huis te halen en haar competenties continu te ontwikkelen, zowel autonoom als door overnames.

Interstellar staat haar klanten bij op het gebied van productivity, platformen en security. Het bedrijf is in 2021 ontstaan uit het portfolio van investeringsmaatschappij Quadrum Capital en werkt inmiddels met ruim 800 medewerkers vanuit elf locaties door het hele land. Met een focus op middelgrote organisaties en instellingen, maakt Interstellar IT-omgevingen beter en stabieler, zodat organisaties nog innovatiever en succesvoller kunnen worden en hun doelen kunnen bereiken. Kijk voor meer informatie op Interstellar

 

Over Kredietbank Limburg

Kredietbank Limburg is een Gemeenschappelijke Regeling van de gemeenten Brunssum, Kerkrade, Landgraaf, Maastricht en Sittard-Geleen die hulp biedt aan inwoners met schulden. De Kredietbank heeft haar hoofdvestiging in Geleen en een aantal dependances in de plaatsen Geleen, Kerkrade en Maastricht. Zij bieden hulp aan mensen met schulden die er zelf niet meer uit komen. De organisatie helpt hen financiële problemen tijdig aan te pakken voordat ze groter worden. Hun missie: het bieden van uitzicht op financiële bestaanszekerheid.

Deel artikel

Do you want to talk Infrastructure?

Peter Berg Interstellar_NoBG
Peter Berg Business Development Director
Kom in contact
Gradient | Interstellar